Dirigent

Jubile staat onder leiding van dirigent Erik Vinken. Hij is ook verantwoordelijk voor een groot deel van de arrangementen.

Erik Vinken (┬░1966) studeerde aan het Leuvense Lemmensinstituut, waar hij de eerste prijzen notenleer, harmonie en contrapunt behaalde, evenals de titel “Laureaat in de muziekpedagogie”. In 2004 keerde hij terug naar Leuven, om zich te vervolmaken tot “Master in de muziektheorie en schriftuur”.

Erik is als leraar esthetica en cultuurwetenschappen verbonden aan het Sint-Franciscuscollege van Heusden-Zolder. Naast deze dagtaak heeft hij een drukke muzikale agenda. Als componist/arrangeur tekende hij in het verleden voor tal van koorarrangementen, maar ook voor de muziek van heel wat grotere projecten, waaronder (kinder-)musicals en toneelmuziek. Hij componeerde, arrangeerde en dirigeerde tevens de muziek voor het Geelse Sint-Dimpnaspel: editie 2000, een massaspektakel rond de legende van deze heilige. Sinds 2012 verleent hij als zangcoach, arrangeur en koordirigent zijn medewerking aan grote musicalspektakels. Zo realiseerde hij mee de openluchtproducties De Merodes (2012), Marie Antoinette (2014), Albert I (2016) en Rubens (2018), telkens aan het kasteel de Merode in Westerlo, naast Zoo of life (2018, Elisabethzaal) in een productie van Zoo Antwerpen. Hierbij werkte hij o.a. samen met Jan Schepens, Hans Peter Janssens, Lucas Van den Eynde, Barbara Dex en Jelle Cleymans.

Sinds december 2003 dirigeert Erik dus Jubile, ons close-harmonykoor dat ondertussen haar plaatsje verworven heeft binnen de wereld van de vocal jazz and pop. Wij bijten ons onder leiding van Erik met veel plezier vast in de complexe jazzy arrangementen die hij voor ons schrijft. De combinatie van kleurrijke harmonie├źn met sfeervolle melodische lijnen en een enorme ritmische verscheidenheid maakt deze muziek steeds opnieuw tot een ware uitdaging voor zowel de koorleden als de dirigent.

Geef een reactie